18 Aralık 2011 Pazar

Büyükçekmece'yi Tanıyalım

Büyükçekmece, İstanbul'un batısında bulunan bir ilçesidir. Doğusunda Avcılar, batısında Silivri, kuzeyinde Çatalca ilçeleriyle güneyde Marmara Deniziyle çevrilmiştir. Yüzölçümü 196 km²'dir.
Büyükçekmece'de Türkiye'nin 1., Avrupa'nın 3. en yüksek TV kulesi, Türkiye'nin en büyük sergi alanı TÜYAP bulunmakta ve Büyükçekmece yazlık kent olduğu için uzun bir sahili, alışveriş merkezi, çarşısı, tarihi eserleri, 5 yıldızlı hotelleri, tiyatrosu, spor salonları, parkları ve su parkı vardır.
2010 Yılında açılan Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi ise Mimari açıdan olsun hizmet bakımından olsun,Büyükçekmece'nin görülmeye değer yerlerinin başında gelmektedir.Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi içerisinde Tiyatro, Sergi salonu ,Öğrenciler için bilgisayar salonu, kütüphane,kafeterya,nikah salonu ve daha birçok hizmet sunmaktadır.


Büyükçekmece'de dünyanın en büyük 3. festivali olarak gösterilen ve 2000 yılından itibaren her yıl 1-7 Temmuz arasında düzenlenen Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde yurtiçi ve yurtdışından gelen sanatçı ve dansçılar yeteneklerini sergiler ve bu festival her yıl giderek daha da büyümektedir. Festivalin ilk günü Cumhuriyat Meydanı'nda yapılır ve ünlü komedyenlerin espirileri ve ünlü sanatçıların verdiği konserlerle başlar.Festival asıl 2. gün havai fişek eşliğinde başlar ve dünyanın dört bir yanından elliye yakın ülkeden gelen dans grupları ülkelerinin geleneksel danslarını en iyi şekilde göstermeye çalışır. Her yıl 35.000 kişinin katıldığı festivalde Gülben Ergen,Tarkan,Sezen Aksu,Sıla,Demet Akalın,Feridun Düzağaç,Emre Aydın,Ebru Gündeş,Fatih Erkoç,Volkan Konak gibi birçok ünlü sanatçı konser vermiştir. Festivalin kapanışı da havai fişek gösterisi ile olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder